ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΚΥΛΟ… www.Petyum.gr

Discussion in 'Ρίξε Ανακοίνωση' started by PetYumgr!, Aug 7, 2015.

 1. PetYumgr!

  PetYumgr! New Member

  Η ιδιοκτησία σκύλου δεν είναι καθόλου απλό πράγμα.Είστε σίγουροι ότι θέλετε ένα σκύλο στο σπίτι σας σα μέλος της οικογένειάς σας; Οι σκύλοι μπορούν να είναι πολύ διασκεδαστικοί αλλά επίσης είναι και πρόκληση, ιδίως αν δεν είχατε ποτέ πριν κάποιο σκύλο. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το θέμα.

  Ο Δρ Τζον Μπράουν (1810 – 1882) έγραψε: “Νομίζω ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει ένα σκύλο. Είναι σα να έχεις διαρκώς ένα μωρό. Είναι το παιχνίδι κι ο παλιόφιλος όλων στο σπίτι. Τους διατηρεί νέους”. Παρόλο που τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει από τότε, αυτά τα λόγια είναι ακόμη αληθινά. Πάντως, προτού δεσμευτείτε με έναν σκύλο, σκεφτείτε το προσεκτικά.

  Πρώτα, σκεφτείτε πόσα ξέρετε γενικά για τους σκύλους και δώστε μια έντιμη απάντηση στην ερώτηση, “Γιατί θέλετε ένα σκύλο;” Έχετε σκεφτεί περίπου τι είδους σκύλος σας αρέσει; Για παράδειγμα, θα προτιμούσατε μια μεγαλόσωμη φυλή αντί για μια μικρόσωμη και έναν μακρύτριχο σκύλο αντί για έναν κοντότριχο;

  bigonedogΑν προτιμάτε τον μακρύτριχο, έχετε ιδέα για την περιποίηση ενός σκύλου; Οι μακρύτριχες φυλές χρειάζονται πολλή περιποίηση, βούρτσισμα, χτένισμα, ξεμπέρδεμα και, βεβαίως, στέγνωμα αν βγουν στη βροχή. Αν δε μπορείτε ο ίδιος να τα κάνετε αυτά, θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος ενός επαγγελματία κομμωτή σκύλων. Μερικοί άνθρωποι τα καταφέρνουν θαυμάσια σ` αυτόν τον τομέα, αλλά άλλοι το βρίσκουν πολύ δύσκολο και δεν τα καταφέρνουν καθόλου. Αν ανήκετε σ` αυτούς, σας συνιστούμε να επιλέξετε μια κοντότριχη φυλή. Οι σκύλοι χρειάζονται χώρο, έτσι σκεφτείτε αν το σπίτι σας κι ο κήπος σας είναι αρκετά μεγάλα για τη φυλή που προτιμάτε. Θυμηθείτε ότι τα κουτάβια δε μένουν για πάντα κουτάβια και παρόλο που οι Μολοσσοί, τα Ντόμπερμαν και πολλοί εκπρόσωποι άλλων φυλών βολεύονται όταν είναι ακόμα κουτάβια όμως πολύ σύντομα δε χωρούν σε μικρούς χώρους.

  Έχετε σκεφτεί το υπόλοιπο κόστος της ιδιοκτησίας ενός σκύλου; Μπορεί να εκπλαγείτε με μερικά από τα έξοδα που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε. Τόσο για το δικό σας καλό όσο και για του τετράποδου συντρόφου σας, θα πρέπει να σκεφτείτε τέτοια πιθανά έξοδα, όπως για αποκατάσταση πιθανών ζημιών στο σπίτι καθώς και για την τροφή του σκύλου και τους λογαριασμούς του κτηνιάτρου.

  Είστε περήφανοι για το σπίτι σας και σας απωθεί η ιδέα του σφουγγαρίσματος των ούρων και του μαζέματος των περιττωμάτων; H εκπαίδευση του κουταβιού να μη λερώνει μέσα στο σπίτι είναι δεδομένη, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι , όταν ένας ηλικιωμένος σκύλος αλλάζει σπίτι πιθανότατα χρειάζεται εκπαίδευση τουαλέτας από την αρχή. Τα λάθη των κουταβιών είναι πιο εύκολο να τους συγχωρηθούν.

  Όχι κουτάβι από pet Shops

  Πού θα πάτε για να αγοράσετε ένα κουτάβι ή έναν μεγαλύτερο σκύλο; Οι άνθρωποι που σκέφτονται να προσθέσουν ένα σκύλο στην οικογένειά τους πολύ συχνά σκέφτονται ότι θα ήταν μεγαλύτερη καλοσύνη, να δώσουν ένα σπίτι σ` ένα σκύλο, είτε ενήλικο είτε κουτάβι, από ένα άσυλο αδέσποτων. Χιλιάδες σκύλοι φτάνουν κάθε μέρα σε τέτοια κέντρα, ακόμα και καθαρόαιμοι. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πάντως, ότι ένας μεγαλύτερος σκύλος, παρόλο που έχει ανάγκη από την αγάπη κι ένα καλό σπίτι, μπορεί στο παρελθόν να μην τα είχε αυτά και μπορεί να μη μάθετε ακριβώς γιατί βρέθηκε στο άσυλο. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μ` ένα νεαρό κουτάβι, ρωτήστε τον κτηνίατρο της περιοχής σας πόσο κοστίζουν οι βασικοί εμβολιασμοί κατά των κυριότερων ασθενειών του σκύλου. Έτσι, θα πάρετε μια ιδέα για τα έξοδα του κτηνιάτρου. Ο κτηνίατρος μπορεί επίσης να γνωρίζει εκτροφείς που έχουν κουτάβια για πούλημα.

  Κάτι που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ένα κουτάβι χρειάζεται σχεδόν τόση προσοχή όση ένα μωρό.Έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι εκαπιδευμένο για τις ανάγκες του, αλλά τα μικρά κουτάβια συνήθως μαθαίνουν πολύ γρήγορα. Με δεδομένο ότι δεν αφήνετε ένα κουτάβι να εξαντληθεί και προσέχετε πολύ το πρόγραμμα ταΐσματος, ύπνου, περιποίησης και άσκησης, θα έχετε τουλάχιστον τον έλεγχο των αναγκών του.

  Είναι σημαντικό να αφήνεται τα κουτάβια να κοιμούνται όποτε θέλουν, έτσι θα πρέπει να ελέγχετε τα παιδιά και να τους μάθετε να μην ενοχλούν ένα κουτάβι που κοιμάται. Οι συνήθεις αντιδράσεις των παιδιών είναι να ενοχλούν υπερβολικά ένα κουτάβι που χρειάζεται ξεκούραση και να βαριούνται με την ιδέα και μόνο ότι θα πρέπει να βοηθήσουν κι αυτά στη φροντίδα του. Οι σκύλοι είναι ευθύνη των ενηλίκων.

  Τα περισσότερα καθαρόαιμα σκυλιά συνήθως αγοράζονται κατευθείαν από τους εκτροφείς κι αυτό είναι το σωστό.Θα πρέπει να δείτε τα κουτάβια με τη μητέρα τους, αν αυτό είναι δυνατό, για να πάρετε μια ιδέα της φροντίδας που έχουν δεχτεί, του χαρακτήρα που θα πρέπει να περιμένετε και του μεγέθους που θα έχουν ως ενήλικοι. Προσέξτε αυτούς που σας αρνούνται να δείτε τη μητέρα των κουταβιών.

  Αφού αποφασίσετε τη φυλή που θέλετε, ζητήστε από τον Κυνολογικό Όμιλο μια λίστα εκτροφέων και δείτε τα κουτάβια ή τα μεγαλύτερα σκυλιά στο περιβάλλον τους. Οι εκτροφείς γενικά χαίρονται να διατηρούν την επαφή με τους αγοραστές των κουταβιών τους και να δίνουν πληροφορίες όταν χρειάζεται.

  Μην αγοράσετε ένα κουτάβι από μαγαζί. Τα περισσότερα αξιόπιστα μαγαζιά αυτού του είδους πουλάνε μόνο ψάρια, τρωκτικά και πουλιά. Τα κουτάβια σ` αυτά τα μαγαζιά πιθανότατα προέρχονται από φάρμες κουταβιών και άφησαν πολύ νωρίς τις μητέρες τους. Μερικά μαγαζιά πάντως, μπορεί να έχουν αγγελίες για κουτάβια, ή μπορεί να ξέρουν αξιόπιστους εκτροφείς με τους οποίους μπορούν να σας φέρουν σε επαφή. Αν ψάχνετε για ένα κουτάβι υψηλής ποιότητας, προσπαθήστε να επισκεφτείτε μερικές εκθέσεις σκύλων, όπου θα μπορέσετε να δείτε μια μεγάλη ποικιλία φυλών.

  Ό,τι κι αν επιλέξετε, θυμηθείτε ότι η απόφαση απόκτησης ενός σκύλου αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση. Οι σκύλοι ζουν εύκολα 12 χρόνια ή και περισσότερα, έτσι είναι απαραίτητο να το σκεφτείτε σοβαρά. Μια τέτοια δέσμευση δε θα πρέπει να γίνεται αν όλη η οικογένεια δεν είναι πρόθυμη να μοιραστεί τη ζωή της με το σκύλο.

  Σκεφτείτε το πολύ καιρό για την επιλογή του σωστού σκύλου για σας και την οικογένειά σας. Θα σας δώσει αγάπη και συντροφιά για πολλά χρόνια. Πηγή : www.Petyum.gr

Share This Page