ΘΕΜΑ: ΚΑΛΑΖΑΑΡ

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by dionisis, Apr 17, 2011.

 1. dionisis

  dionisis New Member

  Γεια σας! Είμαι καινούριο μέλος και για πρωτη φορά συμμετέχω σε forum για κατοικίδια, το οποία τελικώς βρίσκω πολύ ενδιαφέρον! Ο σκύλος μου διαγνώστηκε χθες με καλαζααρ κι έχω παγώσει λίγο Εχει πρόβλημα στα νεφρά υψηλή κρεατινίνη 2,80? έχει αρχίσει θεραπεία αλλά πως μπορώ να τον βοηθήσω στη διατροφή του καλύτερα? υπάρχει περίπτωση να το αντιμετωπίσουμε? συγγνώμη για τη φλυαρία! ευχαριστώ
 2. 1no

  1no New Member

  Καλημέρα. Αυτά που ρωτάς, θα σου τα απαντήσει καλύτερα ο κτηνίατρος. Το κακό με το καλαζάρ είναι ότι μπορεί ακόμα και μετά τη θεραπεία να υποτροπιάσει. Εσύ έχε πίστη και κάνε κουράγιο. Θα τα καταφέρει ο σκυλάκος σου. Αυτό θα λες από μέσα σου.
 3. Irmakias

  Irmakias New Member

  Ξερω ειναι δυσκολο....εκποιζω να μην το περασω και εγω αλαλ και οσι αλλο εχουμε σκυλια.Δεν ξερω ο κτηνιατρος σου τι σου ειπε?Απο τιο ξερω αν το διαγνωσεις νωρις αντιμετωπιζεται.Να σκεφταισε 8ετικα.
 4. dionisis

  dionisis New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ! θέλω πολύ να το πιστέψω, αλλά με αυτά που διαβάζω κι ακούω... ο σκύλος είναι προς το παρόν ευδιάθετος και δείχνει υγιής... και να σκεφτείτε οτι πήγα για το στομάχι του. Ο ίδιος κτηνίατρος μου έλεγε οτι κολλάρο +αμπούλα είναι υπερβολικά για το υψόμετρο που ζούσε ο σκύλος. τι να πω...ας ελπίσουμε οτι θα πάνε όλα καλά... ο κτηνίατρος μάλλον θέλει να δει τις εξετασεις στο μήνα πάνω μάλλον...πριν απο ενα μήνα επέμεινα για εξετάσεις αιματ. και μου είπε δε χρειάζεται-αργότερα... η διαίσθηση καμια φορά... σας ευχαριστώ και πάλι.
  Υ.Γ αλήθεια γνωρίζει κανείς παρόμοια περίπτωση κι αν πραγματικά υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης ...
 5. 1no

  1no New Member

  Εγώ πρόσφατα έκανα εξετάσεις στον δικό μου γιατί φοβόμουν παρόμοια κατάσταση και κάναμε μια συζήτηση με τον κτηνίατρο. Καταρχήν η αμπούλα είναι απαραίτητη από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του χειμώνα γιατί η σκνίπα είναι αυτή που μεταδίδει το καλαζάρ. Ελπίζω να του έκανες εξετάσεις και για ερλιχίωση η οποία μεταδίδεται από τα τσιμπούρια. Το ποσοστό επιβίωσης εξαρτάται από το πού έχει "χτυπήσει" το καλαζάρ. Στο αίμα, στα ζωτικά όργανα κτλ.Όσο αφορά κάτι νούμερα που έχουν να κάνουν με τα ερυθρά αιμοσφαίρια( πχ 1/300, 1/1500), μη σε παρασύρουν γιατί ο δικός μου ο κτηνίατρος μου είπε πως υπάρχουν σκυλιά που έχουν καλαζαρ σε μεγάλο στάδιο και επιβιώνουν ως φορείς, ενώ σκυλιά σε αρχικό στάδιο που δεν τα καταφέρνουν. Πιθανότητα επιβίωσης υπάρχει. Μη στενοχωριέσαι από τώρα, ακολούθησε τη φαρμακευτική αγωγή, και αν ο κτηνίατρός σου δε σε πείθει ζήτα και μια δεύτερη γνώμη.
  Αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιο ζωοφιλικό σωματείο. Σίγουρα θα έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση και θα χουν να σου πουν πολλά.
 6. Irmakias

  Irmakias New Member

  Κουταβακι εχεις η ενηλικ οσκυλο?
 7. dionisis

  dionisis New Member

  Είναι ενήλικας, 4,5 χρόνων. αμπούλα φορούσαμε κολλάρο όχι. θα δείξει παιδια τι να πω. μου φαίνεται αιώνας ο ένας μήνας την τριτη που θα ξαναμιλήσω με τον κτηνιατρο θα ρωτήσω ακόμα περισσότερα. φτου φτου προς το παρόν δεν έχει νοσήσει κι είναι ακμαιότατατος.Άραγε αντιλαμβάνεται κάτι¨? ώρες ώρες του συμπεριφέρομαι σαν σε μελλοθάνατο. τέρμα η κλάψα!
 8. 1no

  1no New Member

  Μη του δείχνεις υη στενοχώρια σου. το καταλαβαίνει και θα τον κάνεις να νιώθει και αυτός άσχημα και δε κάνει.
 9. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Περαστικά στον μικρό σου!Είναι δυνατός, θα τα καταφέρει!!!! :) Τέλος, συμφωνώ με την 1no, αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να συγκρατούμε τα αισθήματα μας. Πρέπει όμως, για το καλό των μικρών μας!!! Θα περιμένουμε την ενημέρωσή σου!!!! Θα δεις, τα αποτελέσματα θα είναι καλά!!! Είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή, και θα προσευχόμαστε για τον μικρούλη!!! Περαστικά και πάλι!!!!

Share This Page