Το σκυλάκι μου έχει κεραυνοφοβία- Τι μπορώ να κάνω για να το αντιμετωπίσει;

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by Brunitsa, Jun 30, 2010.

 1. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Καλησπέρα σε όλους,

  Θα μπω κατευθείαν στο θέμα... Το σκυλάκι μου (Μπρούνος-3 ετών περίπου) έχει κεραυνοφοβία:leaving:. Από κουταβάκι όποτε καταλάβαινε πως άρχιζε να βρέχει, κρυβόταν επειδή καταλάβαινε πως θα ακολουθούσαν κεραυνοί, μπουμπουνητά και βροντές... Έτρεμε...Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Έκλεινα πατζούρια παράθυρα, κουρτίνες, δυνάμωνα τη φωνή της τηλεόρασης(όχι υπερβολικά!) για να αποσπάται η προσοχή του και να ξεχνιέται, έπαιζα μαζί του για να μην έχει το νου του στις βροντές κ.τ.λ. Ηρεμούσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά μόλις δυνάμωνε η βροχή, μόλις άκουγε βροντές και έβλεπε το φως που έκπεμπαν οι κεραυνοί κρυβόταν κάτω από κρεβάτια, καναπέδες και όπου αλλού έβρισκε. Στεναχωριέμαι πολύ όταν τον βλέπω έτσι αλλά προσπαθώ να μην του το δείχνω γιατί όσο να 'ναι το καταλαβαίνει και βλέποντας αυτό νομίζει πως φοβάμαι και γω και αυτό εννοείται πως δεν τον ενθαρρύνει. Τον αγαπάω πααααάρα πολύ και δεν θέλω να τον βλέπω έστι χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω:frown5:...Όταν τον πέρνω αγκαλιά και πάλι τρέμει και όχι λίγο...Υπάρχει κάποιος τρόπος για να ξεπεράσει αυτή τη φοβία του:confused:; Εάν δεν γίνεται (να την ξεπεράσει) καθόλου και το ελάχιστα είναι αρκετό:smilewinkgrin:!!! Έιχατε ποτέ παρόμοιες <<εμπειρίες>>; Αν ναι, πώς τις αντιμετωπίσατε; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το κατεβατό!
 2. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο (νομίζω) Αλλιώς φαινόταν όταν το έγραφα επειδή ήταν μικρότερα τα περιθώρια...
 3. Irmakias

  Irmakias New Member

  Δεν ειχα ποτε καμια παρομοια εμπειρια
 4. ΕΛΙΝΑ

  ΕΛΙΝΑ New Member

  εγω είχα δει ενα dvd παλία για το συγκεκριμενο θέμα και ο ιδιοκτήτης του σκύλου εβαζε συνέχεια στο σπίτι του μουσική με ήχους απο καταιγίδες πολυ σιγα και όσο πέρνουσε ο καιρος δυνάμωνε την ένταση μέχρι που το σκυλάκι εξοικειώθηκε !!!
 5. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Ευχαριστώ πολύ Ελίνα!!! Θα το δοκιμάσω και γω...και όταν περάσει λίγος καιρός και έχουμε αληθινές καταιγίδες θα σου πω αποτελέσματα! Και πάλι ευχαριστώ πααάρα πολύ και ελπίζω να πετύχει!
 6. ΕΛΙΝΑ

  ΕΛΙΝΑ New Member

  δεν κάνει τίποτα !!! ευχομαι να δεις σύντομα αποτελέσματα !!! :)
 7. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Και γω το ίδιο!!! Ευχαριστώ και πάλι... θα ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία σήμερα...χθές δυστυχώς δεν πρόλαβα. Θα σε ενημερώνω!!!!
 8. aristea

  aristea Active Member

 9. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Eυχαριστώ!!! Θα το κοιτάξω!
 10. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Λοιπόν, ευτυχώς τα αποτελέσματα είναι θετικά μέχρι τώρα! Όταν τον είχα πάει βόλτα και ξαφνικά αρχίσαμε να ακούμε βροντές(ευτυχώς δεν έβρεξε!), δεν ήξερα ποια αντίδραση να περιμένω από εκείνον(τον Μπρουνάακο!)... Με χαρά συνειδητοποίησα πως δεν τον επηρέασαν και πολύ! Απλά κοίταξε γύρω του, κάποια στιγμή κοίταξε και μένα και αμέσως συνέχισε τη βόλτα του σαν να μην συνέβαινε τίποτα και ας άκουγε και άλλες βροντές! Βέβαια για να μην είμαι βιαστική, πρέπει να περιμένω να δω αποτελέσματα και όταν εμφανιστούν καταιγίδες ενώ βρέχει. Βροντές, καταιγίδες, βροχή για εκείνον είναι ο χειρότερος συνδυασμός!

Share This Page