τσιντσιλα

Discussion in 'Άλλα είδη!' started by tsaner1, Mar 6, 2011.

 1. tsaner1

  tsaner1 New Member

  paidia help genise to tsintsila m ti prepei na kanw?
 2. tsaner1

  tsaner1 New Member

  genise to tsintsila m help

  3erei kaneis ti prepei na kanw?
 3. Irmakias

  Irmakias New Member

  Απο τι ξερω να μην πιασεις στα χερια σου τα μικρα,και να μην αλλαξεις το κλουβι αλλα ακι παλλι δενειμαι σιγουρος.
 4. nessa

  nessa New Member

  Ήταν έγκυος κ δεν το πήγες στο γιατρό για τις πρώτες συμβουλές? Για να είσαι stand-by για τυχόν επιπλοκές της γέννας? Θα σου είχε λύσει τις πρώτες απορίες... Τεσπα.
  Δεν ξέρω κ το ποστ μου κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει γιατί έχουν περάσει μέρες...
  Καταρχήν αφαίρεσες τυχόν σκάλες, επίπεδα και ρόδα από το κλουβί πριν γεννηθούν τα μικρά? Επίσης θα πρέπει να ντύσεις το κάτω μέρος του κλουβιού (πχ 15-20 πόντους) εξωτερικά με χαρτόνι ή κάτι ανάλογο για να μην έχουν τα μικρά επαφή με τα κάγκελα.
  Πόσα μωρά έκανε? Πρέπει να ελέγχεις ότι τρώνε όλα καλά. Ότι δεν κουράζεται πχ η μάνα να τα διώξει, ή κάποιο να είναι πιο αδύναμο κ να μην το αφήνουν. Αν συμβεί οτιδήποτε τέτοιο θα πρέπει να επέμβεις κ να τα ταΐσεις εσύ. Τώρα που έχουν περάσει δέκα μέρες μπορείς να ξαναβάλεις χέρι στο κλουβί να της το καθαρίσεις κ μπορείς κ να τα ακουμπήσεις αν σε αφήσει η μαμά. Μέχρι τώρα ελπίζω να την άφησες ήσυχη.... Δίνε σωστή τροφή στη μαμά, με βιταμίνες κ ασβέστιο γιατί τα χρειάζεται για το γάλα της.
  Τώρα με έπιασες απροετοίμαστη κ δε μπορώ να σκεφτώ άλλα μαζεμένα. Ρώτα ότι θες πιο συγκεκριμένο, κ αν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο κι εγώ θα το προσθέσω!...

  ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!! :D
 5. Andriani

  Andriani New Member

  λοιπόν επείδή πριν από ένα μήνα γέννησαν τα τσιντσιλά μου και έχω ρωτήσει τι έπρεπε να κάνω ...
  πόσο έιναι τώρα ?
  τα έχεις ζυγίσει ?
  η μητέρα κι από την πρώτη μέρα σε αφήνει να τα πιάσεις και είναι απραίτητο γιατί από την πρώτη μέρα πρέπει να τα ζυγίζεις για να δείς αυξήσεις-μειώσεις στο βάρος τους .
  ακόμα για να βοηθήσεις τη μαμα να βγάλει γάλα θα μπορούσες να φτιάξεις χυμό μήλο να τον σρταγγίξεις πάρα πολύ καλα και να τον βάλεις στο κλουβί για να τον φτάνει ΜΟΝΟ η μαμά ! (προαιρετικό)
  επίσης πρέπει να βάλεις το μπουκαλάκι του νερού κάπου που να το φτάνουν τα μικρά γιατί πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να τρώνε ξηρή τροφή και θα θέλουν νερό .
  ακόμα πρέπει να τα χωρίσεις απ τον μπαμπα αν δεν το έχεις κάνει ακόμα γιατί θηλυκή μπορεί να μείνει έγκυος πάλι και δεν το θέλεις αυτό γιατί θα είναι μεγάλο στρες μαζί με την ανατροφή των μωρών .
  ελπίζω να βοήθησα !!
 6. Axel

  Axel New Member

  Τι έγινε τελικά με τα μωράκια? Έχεις καμιά φωτογραφία να μας βάλεις να τα δούμε?

Share This Page