Τυρί Αμυγδάλου

Discussion in 'Συνταγές... γιατί όχι? :)' started by Irene, Mar 21, 2008.

  1. Irene

    Irene New Member

    Μπορει να μην ειμαι χορτοφαγος , την κουζινα ομως τηω υποστιριζω πολυ :wink:

    aristeaaaaa - μπορω να αναρτησω κι'εγω συνταγες ???? εε , μπορω ???

    Ιδου απο το δικο μου αρχειο - και οσα ειχα μαζεψει κατα καιρους :

    ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

    1 φλυτζάνι αμύγδαλα άψητα
    ½ φλυτζάνι ηλιόσπορος καθαρισμένος
    ½ φλυτζάνι σουσάμι
    1½ φλυτζάνια νερό

    Προαιρετικά:
    1 κουταλάκι θυμάρι, ρίγανη, κόλιανδρο, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά και καρυκεύματα της αρεσκείας σας

    λίγο αλάτι ή μισό λεμόνι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Αλέστε τον ηλιόσπορο, το σουσάμι και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέστε το νερό (και τα μυρωδικά) και ξαναχτυπήστε.

    Αδειάστε το μίγμα σε ένα κόσκινο, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα μπωλ για να στραγγίζει.

    Καλύψτε με ένα τούλι και αφήστε το για 3-5 ώρες.

    Αδειάζουμε το στραγγισμένο τυρί σε ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει το τυρί σφιχτό.

    Το υγρό που θα μαζευτεί στο μπωλ ουσιαστικά είναι γάλα (από τους σπόρους) και μπορούμε να το πιούμε (έχει υπέροχη γεύση) ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σως ή ντρέσινγκ.

    Το τυρί κρατάει στο ψυγείο 1 εβδομάδα
  2. Niva2gr

    Niva2gr Moderator

    Απορία:

    Το τυρί μετά τί το κάνουμε; Έχουμε μείνει στη φάση που οι ξηροί καρποί στραγγίζουν και το τυρί είναι στο πιάτο!
    Μετά;;
    Τα ανακατεύουμε;
  3. Irene

    Irene New Member

    ... το τρωμε - ισως - με λιγο ψωμακι ???? :lol:
  4. Niva2gr

    Niva2gr Moderator

    :lol: :lol:
    Αυτό είναι! Μας ξεγέλασες κοπελιά!
  5. Irene

    Irene New Member

    :lol: :lol:

    ... τωρα εγω γιατι σε ... "εχασα" οεο ??? :roll:

Share This Page