ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ ΤΕΡΙΕ

Discussion in 'Διάφορα Άρθρα' started by lara 28.2.14!, Nov 14, 2015.

 1. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

  Τα Τζακ Ράσελ Τεριέ εμφανίστηκαν το 1800 και προέρχονται από την Αγγλία.Κύρια χρήση του ήταν το κυνήγι της αλεπούς. Σήμερα όμως, αποτελεί ένα εξαιρετικό κατοικίδιο.Ύψος: 23-38 εκ.
  Βάρος: 5-8 κ.
  Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι κυρίως λευκό με κάποιες περιοχές καφέ ή μαύρου στο κεφάλι ή/και στη βάση της ουράς. Έχει μικρό μήκος και είναι στιλπνό και λείο αν και υπάρχουν και μερικά που έχουν άγριο τρίχωμα.
  Χαρακτήρας:Είναι αρκετά έξυπνα και ακούραστα. Παρά το μικρό μέγεθος τους είναι άφοβα και αρκετά δραστήρια. Επειδή είναι πολύ ενεργητικά, απαιτείται να εκπαιδευτούν, διαφορετικά αναπτύσσουν άτακτη συμπεριφορά. Αρκετά παιχνιδιάρικα, χρειάζονται άσκηση αλλά και την προσοχή του ιδιοκτήτη. Εκτιμούν τη ζεστή του αγκαλιά. Τα πάνε καλά με τα παιδιά, αλλά είναι πολύ κτητικά και θέλουν να υπερασπίσουν το χώρο τους, έστω και στα παιχνίδια.
  Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τα αυτιά του είναι σχήματος V και πέφτουν μπροστά. Χαρακτηριστική είναι η στάση των μπροστινών άκρων. Τα οστά είναι ίσια αλλά η άρθρωση του αγκώνα ελαφρώς προεξέχει. Το επιρρίνιο είναι μεσαίου μήκους και τα δόντια του είναι ισχυρά.
  ΣΗΜΗΩΣΗ:ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!
  Τα λέω αυτά γιατί έχω ένα Τζακ Ράσελ Τεριέ και η ενέργεια που έχει δεν περιγράφεται...
  Επίσης πρέπει να ξέρετε οτι ζουν 18-20 χρόνια(μάξιμου)
 2. marich

  marich Active Member

  Μπράβο που ξέρεις ολα αυτά τα πράγματα για τον σκύλο σου!
 3. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

  λογικο ειναι
  2 χρονια την εχω!σκυλιτσα ειναι

Share This Page