Υπερήλικο κουνελάκι

Discussion in 'Κουνέλια ακατάλληλα για στιφάδο' started by Lunaria, Jul 30, 2019.

 1. Lunaria

  Lunaria New Member

  Γεια σας. Έχει συμβεί κάτι στο κουνελάκι μου και δεν ξέρω αν πήρα τη σωστή απόφαση.
  Αρχικά, είναι 14 χρονών. Τον έχω από μικρό παιδί. Μαζί μεγαλώσαμε. Θέλω να πιστεύω πως έκανε ικανοποιητική ζωή μαζί μου.
  Τις τελευταίες 5 μέρες άρχισε να αρρωσταίνει. Δηλαδή σταμάτησε να τρώει, άρχισε να παραπατάει λόγω αρθριτικών και είχε δακρύρροια στο ένα ματάκι. Παρατήρησα επίσης ένα φουσκαλάκι υποδόρια στην κάτω γνάθο κάτω από το ματάκι αυτό.
  Όλα αυτά ξεκίνησαν Πέμπτη με μια ελάχιστη ανορεξία, την Παρασκευή άρχισε να έχει την δακρύρροια και την μέτρια ανορεξία.
  Ανησύχησα, πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο μας και μου είπε να τον πάω να το κοιτάξει. Αλλά γενικά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, λόγω ηλικίας. Μου είπε να το ταϊσω με την σύρριγγα λίγο χυμό ανανά και νερό.
  το Σάββατο το απόγευμα άρχισε να είναι τόσο χάλια και δυστυχώς δεν έβρισκα κτηνίατρο διαθέσιμο. Την Κυριακή νόμιζα πως θα έφευγε.. Εκεί ήταν πραγματικά χάλια.
  Last edited: Jul 30, 2019
 2. Lunaria

  Lunaria New Member

  Έπεφτε, δεν άγγιζε ούτε την ξηρά τροφή ούτε τον ανανά που του έκοψα.. Πήρα τηλέφωνο τον εφημερεύων κτηνίατρο αλλά ήταν νεαρή και δε γνώριζε. Πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο μας ο οποίος ήταν εκτός πόλης και μου είπε πως αν το βλέπω να υποφέρει, να πάω την επόμενη μέρα να το κοιμίσουμε.

  Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο μικρούλης μου σηκώθηκε και έφαγε λίγο ανανά και ήπιε πολύ νερό. Μου έδωσε ελπίδες. Μετά βέβαια ξανακοιμήθηκε. Έκανε τέτοιες εναλλαγές. Τη μια όρεξη για φρούτο και χάδια και την άλλη με απέφευγε και δεν έτρωγε.
  Last edited: Jul 30, 2019
 3. Lunaria

  Lunaria New Member

  Το ίδιο απόγευμα πήγαμε στον κτηνίατρο. Μου είπε πως αφού περπατάει κανονικά πλέον και έχει όρεξη, δεν πρέπει να το κοιμίσουμε, μόνο αν το ίδιο παραιτηθεί εντελώς ή χειροτερέψει η υγεία του. Το ματάκι κάνει εξώφθαλμο, είναι τυφλό και πιθανώς και γλαύκωμα και το φουσκαλάκι μπορεί να είναι απόστημα ή λεμφαδένας.
  Οι εναλλαγές στην διάθεση είναι φυσιολογικές για την ηλικία του και τη ζέστη που επικρατεί. Μας έγραψε κολλύριο και λίγο primperan επειδή έχει θεματάκια με το εντεράκι του.
  Last edited: Jul 30, 2019
 4. Lunaria

  Lunaria New Member

  Φυσικά δεν μου έδωσε πολλές ελπίδες.

  Επειδή δεν θέλω να υποφέρει ή να πάθει κάτι χειρότερο, με ρώτησε αν προτιμώ τελικά να το κοιμίσουμε.

  Δεν θέλω να του στερήσω τη ζωή, θέλω να το προσπαθήσουμε μαζί αφού και το ίδιο θέλει να ζήσει.

  Σήμερα είναι το ίδιο με χθες. Δε δείχνει να πονάει, παρά μόνο κοιμάται πολύ.
  Last edited: Jul 30, 2019
 5. Lunaria

  Lunaria New Member

  Περπατάει και ψιλοτσιμπάει λίγο ανανά.

  Ίσως είναι εγωιστικό που δεν το κοίμισα. Αλλά νιώθω πως δεν είναι τώρα η ώρα του. Ίσως είναι αύριο, μεθαύριο. Δεν πειράζει, θέλω να του δώσω μια ευκαιρία αν τη ζητάει.

  Εσείς τι πιστεύετε;
 6. Lunaria

  Lunaria New Member

  Το κουνελάκι μου έφυγε απόψε, ήρεμα χωρίς βάσανα.
  Αν και πάλι θέλετε να σχολιάσετε την απόφαση μου, ή όσον αφορά την κατάσταση του είναι δεκτό.
  Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
  ΚΕΦΤΕΣ likes this.

Share This Page